WERSI ORGEL SOUNDS & STYLES SOFTWARE EN HANDLEIDINGEN   Wersi
WERSI WEGA
CD600
VERBOUWD. GEEN OAS MAAR JCB

Dit Wersi orgel, Wega CD-600 bezit ik nu nog steeds en is als basispakket volledig uitgebouwd, op de eindverster-ker na. De eindversterker moest plaats maken voor een PC moederbord  en voeding.

Als versterker gebruik ik nu een ex-terne Mc Farlow amplifier van 2x180 Watt. Ook de digitale hall is niet inge-bouwd, omdat ik in de beginfase al een Akai Digital Reverb EX90R gebruikte met veel meer mogelijkheden als de digitale hall van de Wersi Wega CD600 zelf,
de bedoeling was om hem in te bouwen net zoals de externe verster-ker, maar dat is er nog steeds niet van gekomen. Op de PC gebruik ik geen onboard audio vanwege de geringe mogelijkheden en ook geen losse au-diokaart, daar ik de achterkant van mijn Wega dan te veel moet verampe-neren voor de aansluitingen. Als audio unit gebruik ik de EMU 0404 USB van Creative een externe audio unit dus.

In navolging van de nieuwe OAS mo-dellen heb ik mijn Wersi Wega voor-zien van een PC en CD-Rom (spe-ler/brander) en een Card Reader met USB en 2 toetsenborden, een touch-screen is nog even toekomst muziek maar gaat zeker komen.

Softwarepakketen zoals bijvoorbeeld het Theater miditiZer orgel of de B4 II en andere softwarepakketen zijn haast  volledig te besturen door de Wersi Wega, dus boven en onder manuaal en het pedaal, helaas zijn de drawbars van de B4 II niet door de drawbars van het Wersi orgel te besturen.
Maar daar de B4 II zo'n 120 presets bezit, en deze wel door de registratie toetsen op de Wersi wega zijn
te be-sturen zijn de speelmogelijkheden toch oneindig, zeker doordat de orgelklan-ken van de Wersi Wega weer te men-gen zijn met klanken van de B4 II
of het Theater miditiZer orgel en na-tuurlijk alle andere softwarepakketten zoals b.v. Sessions Strings Pro of het Bandstand pakket van Native Instru-ments of welke ander VST sturend pro-gramma dan ook.

In de videoclip
Nabucco's Slavenkoor (Va Pansiero) is het effekt en de moge-lijkheden zoals, de orgel vocals (vrou-welijk) samen met de Vocals (manne-lijk) uit de PC aan boord goed
zijn te beluisteren. Door de latency (vertra-ging), van de PC Vocals iets lager in te stellen als de Vocals van de Wersi Wega klinkt het geheel nog realis-tischer. Op de muziek Video van Celine Dion & Barbara Streisand  - Tell Himm is het toetsenbord waarmee de PC aangesloten is op de Wega goed te zien, een tweede toetenbord staat op de Wersi speakerbox bij de flatscreen monitor voor bedienings-gemak.

In de nabije toekomst wil ik een video van mijn wega CD600 en wat klankmo-gelijkheden op deze website plaatsen, dat geeft de verbouwing en de ont-stane mogelijkheden beter weer.

WERSI is een firma die in 1969 begon in Duitsland. De twee broers W.E & R. Franz begonnen vanuit de kelder van het huis van hun ouders het eerste WERSI instruments te bouwen. Later stelde ze een team samen van jonge technici en muziek experts. Door ruimte gebrek onstond het idee bij het team om geen volledige orgels meer te bouwen, maar de orgels in bouwpak-ketten uit te leveren waardoor de prijs prestatie verhouding ook een stuk la-ger kwam te liggen. In de mid jaren 70 kwamen artiesten als Klaus Wunder-lich, Franz Lambert, Curt Prina ook hun entree maken bij Wersi, en deze artiesten zorgden voor meer bekend-heid voor de Wersi Orgels.

De Wersi WS 2 Helios - W3 Saturn - W3 Concerto - W3 Zenith - WERSI W3 Classica - W4 galaxis - W5 Cosmos - W1TC Combo - Toccata -  W3SK Clas-sica - DX100 Condor -  waren orgels uit de eerste orde.

Zelf bouwde ik 3 electronische orgels, de eerste die ik bouwde was een  Starsound van Dr. Böhm, later volgde de Helios en nog een aantal jaren later dus de Wega CD600 Orgel van Wersi.


Bedankt voor het bezoeken van mijn Website Wersi-Fan.NL
John C. Bijl  (JCB)                Wersi Orgels
Mijn Wersi Wega
Wersi Orgel
Wersi Orgel
Wersi Orgel
Wersi Orgel
Wersi Orgel
Wersi Orgel
Wersi Orgel
Wersi Wega in aanbouw
Wersi Wega in aanbouw
Wersi Wega in aanbouw
Wersi Wega in aanbouw
Wersi Wega in aanbouw
Wersi Wega in aanbouw

Wersi Wega CD600 Verbouwen
Naar de Home Pagina
Handleidingen Wersi CD Serie
Geen OAS maar JCB Systeem
MIJN ZELF VERBOUWDE WERSI WEGA CD600 ORGEL
Geen OAS Systeem, maar een door mij zelf bijgebouwd systeem, dus het:
JCB Systeem.

voor handleidingen van de
Wersi CD Serie  Klik u hieronder
Moederbord en de aansluitingen
Wersi Wega CD600 met monitor
Overzicht Open Wersi Wega CD600
Aan de voorkant de CD-Rom speler
Achterkant met de aansluitingen
Moederbord, Card Reader met USB
Wersi Wega CD600 in de staat van 2013 spoedig een video van dit orgel
Overzicht van Wersi Wega CD600
De CD-Rom speler Geopend
Moederbord, HD en de aansluitingen
Moederbord, HD en de Card Reader
Moederbord
Wersi Wega CD600 verbouwd
comments powered by Disqus