WERSI ORGEL SOUNDS & STYLES SOFTWARE EN HANDLEIDINGEN   Wersi
WERSI VERONA
GS500 Hoogglans zwart editie

Dit Wersi orgel, Wersi Verona GS500 bezit ik sinds kort, september 2017 en het bevalt mij uitstekend. Natuurlijk ben ik ook nog de bezitter van mijn mooie zelfgebouwde/verbouwde Wersi Wega CD600, die doe ik echt nooit weg.

Natuurlijk:
Ik kon ik het niet laten, niet alleen op de muzikale reis, maar ik moest natuurlijk ook een interne reis in de Weri Verona Maken. Ik weet gelijk, dat ik harddisk ga vervangen voor een SDD disk en de CD Rom speler ga vervangen voor een CD/DVD brander, het geheugen gaat van 2 Gig naar 4 Gig. En natuurlijk heb ik de software windows XP service Pack 2 meteen geupdate naar service pack 3, Alles draait (klinkt) weer als een tierelier.

Update:
Zoals je hier boven vermelde, ik heb nu de Harddisk vervangen door een SSD disk. Waar ik op moest letten, is dat ik wel een SSD disk van even groot, of groter formaat gebruikte. In mijn geval, heb ik voor de WD 500 GB Harddisk een 500 GB Samsung SSD disk aangeschaft. Natuurlijk héél voorzichtig zijn met het verwijderen van de oude IDE kabel, zodat ik geen ander bedrading onbedoeld lostrek. Ja en dan het Klone van je HD naar SSD. ik heb daar speciaal een Renkforce SATA dockingstation met Klone fuctie voor aangeschaft. Elke ander manier van Klone in de computer b.v. raad ik af. Een ander zegt misschien, dat kan best. Maar ik ga liever voor de veiligste weg, kost wat meer, maar is beter voor mijn hart, want spannend blijft het. Je hebt tenslotte het hart van je orgel in je handen en bent bezig met een transplantatie ?? Maar het is mij dus voor 100% gelukt. Vandaag gaat er een nieuwe CD/DVD brander in, ik dacht dat in mijn Verona een CD speler zat, maar het was wel een CD/DVD brander, alleen Windows herkende hem niet meer als CD/DVD brander wel als CD speler. Daarbij zat er een defect in, want bij inleggen van een CD maakte hij een oorverdovend lawaai en dat ging pas weg als je de CD weer verwijderde, niet zo prettig als je zit te spelen op het orgel. Ja en verder heb ik nog twee DDR3 DIMM 1600mhz geheugenbanken van elk 2 GB besteld. Er zat één bank van 2 GB DDR3 DIMM 1600mhz in, zodat ik nu van twee GB naar 4 GB ga met wat hogere specs. is ook weer wat sneller. Ik moest natuurlijk wel even kijken wat voor moederbord er in de Verona zat, en even uitzoeken wat dat moederbord ondersteund. In mijn geval is dat het moederbord van AsRock de N68-GS3 UCC. De processor moet ik nog bekijken, dat kan van alles zijn, van Sempron tot AMD Phenom II X6 1090T processors als er een andere processor in zit dan de AMD Phenom II X6 1090T plaats ik deze ook nog, alsnog in het moederbord.

Inmiddels:
uitgevonden dat er dus een AMD Athlon II X2 250 in zit, dat viel mij toch tegen, van Wersi. De Verona heeft ook de nare neiging om na een tijdje bespeelt te zijn, plus minus een half uur met vooral registraties met sustain en/of lang nagalm, te hangen. De tonen dus, dat hangen ging alleen weg als je een andere totaalpreset instelde. Ik ging er van uit, dat het kwam door de matige  processor, die behoorlijk prestatie- gericht werk moest leveren. Of het geheugen, dat maar 2 Gig DDR3 1600 was, kon de reden zijn. Wat ik nog niet had geplaatst, ik wilde eerst de processor vervangen.

Dus weer een upgrade:
Van een AMD Athlon II X2 250 een 2 Core processr dus, naar een AMD Phenom II X6 1090T een 6 Core processor dus. Tevens een nieuwe AMD processor koeler die ik nog had liggen geplaatst. Na de Verona eerst een uur onbespeelt aan te laten staan en daarna nog een uur met alle meest ingewikkelde registraties, natuurlijk met sustain en/of lang nagalm, kwam ik tot de conclusie dat het hangen over was. is ook niet meer terug gekomen.

Maar toch nog een Upgrade:
Nu nog het DDR3 1600 2 GB Geheugen uitbreiden naar 4 GB DDR3 1600 (meer ondersteund XP 32 bits niet) en dan kan ik mij zelf een piloot van de Wersi Verona GS500 noemen, want als ik volumepedaal intrap stijgt hij vast op.

Ik zou graag nog verder willen upgraden maar ik weet niet wat ik nog kan upgraden in de Verona.

WERSI is een firma die in 1969 begon in Duitsland. De twee broers W.E & R. Franz begonnen vanuit de kelder van het huis van hun ouders het eerste WERSI instruments te bouwen. Later stelde ze een team samen van jonge technici en muziek experts. Door ruimte gebrek onstond het idee bij het team om geen volledige orgels meer te bouwen, maar de orgels in bouwpakketten uit te leveren waardoor de prijs prestatie verhouding ook een stuk lager kwam te liggen. In de mid jaren 70 kwamen artiesten als Klaus Wunderlich, Franz Lambert, Curt Prina ook hun entree maken bij Wersi, en deze artiesten zorgden voor meer bekendheid voor de Wersi Orgels.

De Wersi WS 2 Helios - W3 Saturn - W3 Concerto - W3 Zenith - WERSI W3 Classica - W4 galaxis - W5 Cosmos - W1TC Combo - Toccata -  W3SK Clas-sica - DX100 Condor -  waren orgels uit de eerste orde.

Zelf bouwde ik 3 electronische orgels, de eerste die ik bouwde was een  Starsound van Dr. Böhm, later volgde de Helios en nog een aantal jaren later dus de Wega CD600 Orgel van Wersi De Verona is natuurlijk geen zelfbouw orgel.


Bedankt voor het bezoeken van mijn Website Wersi-Fan.NL
John C. Bijl  (JCB)                Wersi OrgelsMijn Wersi Wega
Wersi Orgel
Wersi Veronal
Wersi Verona Versie 7 Desktop
Wersi  Verona CD/DVD Brander
Wersi Verona Moederbord
Wersi Verona Speeltafel
Wersi Orgel
Wersi Verona GS500 OAS Systeem
Wersi Verona TotaalPresets bret
Wersi Verona OAS System
Wersi Verona nieuw geplaatste SSD Disk
Wersi Verona Geopend
Wersi Verona GS500 OAS Systeem
Handleidingen OAS serie

Wersi Software OAS Serie

Wersi Sound en Styles OAS Serie

Wersi Orgels bij Wersi-Fan
Wersi Wega CD600 Verbouwen
Wersi Wega CD600 Verbouwen
Wersi Wega CD600 Verbouwen
WERSI VERONA GS500 Hoogglans Zwart Special Edities
Met het OAS Systeem
MIJN WERSI VERONA GS500 Hoogglans Zwart Special Editie
Naar de Home Pagina van Wersi-Fan
Wersi Verona GS500
Het OAS Systeem:
 
Wersi Verona Geopend
Wersi Verona van rechts bekeken
Wersi Verona TotaalPresets bret
Moederbord en OAS Wersi Module
Processor met koeler en SSD Disk
Wersi Verona met Vocalis Speakers
Wersi Verona GS55 staat er nu zo bij in 2017 Geen Upgrade meer mogelijk
Wersi Verona van links bekeken
Wersi Verona Versie 7 Desktop
De CD/DVD Brander in de Verona
Moederbord van de Wersi Verona
Wersi Verona Speeltafel
Wersi Verona GS500
comments powered by Disqus